Är Gud en röd uppenbarelse?

En sak som jag har reagerat på när jag läste i uppenbarelseboken är att man nämnde någon som satt på tronen som såg ut som jaspis och karneol. Jag har tittat efter hur såna stenar ser ut och de visar sig vara blodröda. Vad jag tycker framgår i texten är att det kanske är Gud som sitter på tronen.

Nu framgår det ju på ett annat ställe i bibeln att satan är en eldröd drake. Då vet jag inte riktigt hur det menas då. Går det att förklara detta samband? Är båda röda? Kan det vara så att satan har gjort sig röd för att lättare kunna tas för Gud?

Ursprungligen postat av Svenska folkbibeln

Uppenbarelseboken 4:1-11

Den himmelska synen  1 Därefter såg jag, och se, en dörr stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört tala till mig, som en basun, sade: ”Kom hit upp, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.” 2 Genast kom jag i Anden, och se, en tron stod i himlen och någon satt på tronen. 3 Och han som satt på den såg ut som en sten av jaspis och karneol, och en regnbåge som en smaragd omgav tronen. 4 Runt omkring tronen stod tjugofyra troner, och på dessa troner satt tjugofyra äldste, klädda i vita kläder och med kronor av guld på huvudet. 5 Och från tronen kom det ut blixtar, dån och åska, och framför tronen brann sju facklor, det är Guds sju andar. 6 Framför tronen låg liksom ett hav av glas, klart som kristall.

Mitt för tronen och runt om den stod fyra väsen, som hade fullt med ögon framtill och baktill. 7 Det första väsendet liknade ett lejon, det andra en ung tjur, det tredje hade ett ansikte som en människa, och det fjärde liknade en flygande örn. 8 Vart och ett av de fyra väsendena hade sex vingar, och de hade fullt med ögon, runt om och på insidan av vingarna. Dag och natt säger de utan uppehåll:

”Helig, helig, helig är Herren Gud, den Allsmäktige, han som var och som är och som kommer.”

9 Och när dessa väsen prisar, ärar och tackar honom som sitter på tronen och som lever i evigheternas evigheter, 10 då faller de tjugofyra äldste ner inför honom som sitter på tronen och tillber honom som lever i evigheternas evigheter. De lägger ner sina kronor inför tronen och säger:

11 ”Du, vår Herre och Gud,  är värdig att ta emot pris, ära och makt, ty du har skapat allt.  Genom din vilja kom det till och blev skapat.”

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s